C 2002 - 2011 Nevi Prod 2002 srl . E-Mail: admin@neviprod.ro
Specialistii casei
             Constructia unei case implica munca unui numar important de mesteri, fiecare specializat pe o anumita etapa īn ridicarea si finisarea locuintei. Prezenta lor este absolut necesara, daca iei īn calcul siguranta viitoarei case si calitatea lucrarilor.  La o prima apreciere este nevoie de 15 mesteri, cei mai importanti fiind zidarul, fierarul-betonist si dulgherul. Dulgherul este cel care confectioneaza si
monteaza cofrajele si sarpanta. Īn functie de priceperea lui te vei alege cu ziduri drepte si cu economie de materiale.
       Fierarul are rolul de a pune "oasele" casei, adica fierul īnauntrul betonului. Munca lui este de o importanta covarsitoare pentru rezistenta viitoarei case.
       Zidarul, evident, ridica zidurile. Atat calitatea zidurilor cat si consumul de materiale depind de iscusinta lui.
       Tamplarul reprezinta unul dintre mesterii de care nu te poti lipsi atunci cand construiesti sau modernizezi o casa, pentru ca lemnul intervine īn toate etapele constructiei. De la ferestre, usi, acoperis, scari sau mobilier, toate au de-a face cu prezenta lemnului.
        Pentru finisarea constructiilor, rigipsarul detine un rol important. Construirea de scafe si de tavane false sau īndreptarea peretilor prin aplicarea placilor de rigips sunt cele mai cunoscute atributii ale acestui specialist.
         Tot ceea ce are legatura cu apa intra īn atributiile instalatorului. El este responsabil cu proiectarea si punerea īn practica a instalatiei. Īn sarcinile sale intra: montarea conductelor, montarea radiatoarelor, instalarea robinetilor si a tuturor obiectele sanitare (vas WC, cada, lavoar, chiuveta, dus), instalarea masinii de spalat rufe si a celei de curatat vase. El raspunde de instalatia de scurgere a apei, precum si de conexiunea acesteia cu reteaua edilitara de canalizare (sau, dupa caz, cu fosa septica). Daca pentru exteriorul casei ai īn vedere instalatii de udare a gazonului, fantani decorative sau o chiuveta īn foisor, tot instalatorului trebuie sa i le ceri. Indiferent de natura lucrarilor, este absolut necesar ca acest mester sa fie autorizat.
       Electricianul este cel care proiecteaza sau doar monteaza instalatia electrica. Acesta este responsabil cu iluminarea casei si cu buna functionare a aparatelor electrice (montarea corpurilor de iluminat, a prizelor si a īntrerupatoarelor). Mai mult, un electrician cu experienta identifica zonele īn care se va extinde reteaua si poate calibra corespunzator instalatia.
       Zugravul si faiantarul sunt acei mesteri chemati doar īn etapa de finisare. Dupa munca loc casa īncepe sa prinda conturul mult visat de proprietar.
Indiferent de care specialist este vorba, nu face economie de bani. Angajeaza īntotdeauna mesteri care ti-au fost recomandati, cu experienta si ale caror lucrari le poti analiza. Nu ai vrea sa te alegi cu scari care scartaie, cu vopsea care cade de pe pereti sau cu un acoperis prin care curge apa!
Citeste si...
Citeste mai mult
Este mucegaiul o amenintare pentru casa ta ?
Ce trebuie sa stii despre
Proiectul Tehnic (PT)?

Citeste mai mult
O viata mai buna
  prin amenajarea
    unui interior

Citeste mai mult