C 2002 - 2011 Nevi Prod 2002 srl . E-Mail: admin@neviprod.ro
In ultimii ani, mucegaiul toxic a fost considerat factorul responsabil de imbolnavirea multor cladiri, printre care scolile, birourile sau resedintele private. O parte a problemei o reprezinta practicile curente intalnite in constructie. Ne inchidem si ne izolam casele pentru a economisi energia si, ca rezultat, materialele expuse la umezeala nu apuca sa se usuce.

Explozia sau scurgerea tevilor, acoperisurile neetanse care picura, infiltratiile de apa subterana, inundatiile - toate acestea pot cauza o multime de tipuri de bacterii si mucegai.

Mucegaiul vizibil de pe pereti poate fi inlaturat si curatat prin diferite metode, mucegaiul de sub covoare prezinta si el solutii de indepartare. Dar ce faci cu mucegaiul din izolatie sau din placa, la care nu ai acces atat de simplu? Cum stii cand ai asemenea probleme in spatele zidurilor?

Specialistii pot desfasura o ancheta in interiorul peretilor pentru a afla sursa mucegaiului, insa costurile sunt destul de ridicate. Pentru o analiza rapida si ieftina, laboratoare din SUA ofera persoanelor interesate un kit, care poate fi folosit in trei feluri: poate lua o mostra din perete, poate fi legat de aparatul de aer conditionat sau pur si simplu expus in aerul din camera cu probleme.

Dupa ce testul s-a efectuat, sigilezi kitul intr-o punga si il lasi 2-3 zile intr-un loc intunecos si cald. Daca dupa aceasta perioada observi in punga de plastic cum creste ceva, orice, este semn ca mediul in care traiesti este expus mucegaiului.

Mucegaiul intra in casa prin usa deschisa, pe geamurile deschise, prin intermediul hainelor, papucilor sau animalelor. Inauntru, el se poate dezvolta pe orice suprafata unde umezeala este prezenta.

Cum sa diminuezi mucegaiul din locuinta:

    *    pastreaza umiditatea la un nivel de 40%
    *    foloseste un dezumidificator sau un aparat de aer conditionat in lunile umede
    *    asigura-te ca locuinta este bine aerisita
    *    repara orice scurgere de apa in maxim 24 de ore
    *    inlatura covoarele din baie si de la subsol
    *    curata suprafetele compacte in mod regulat, folosind produse care omoara mucegaiul.
Nu considera problema mucegaiului lipsita de importanta si apeleaza la solutii profesionale pentru rezolvarea ei.
Sindromul cladirilor bolnave a devenit o adevarata amenințare. Atat pentru sanatatea noastra cat si pentru starea construcțiilor.

Se defineste ca o boala caracterizata prin iritatii ale pielii, dureri de cap si probleme respiratorii cauzate de poluantii din interior, aerisirea inadecvata si prezenta microorganismelor (printre care si mucegaiul).
Este mucegaiul o amenintare pentru casa ta?O viata mai buna
  prin amenajarea
    unui interior
Citeste mai mult
Citeste mai mult
Ce trebuie sa stii despre
Proiectul Tehnic (PT)?
Este mucegaiul o amenintare pentru casa ta ?
Citeste mai mult
Citeste si...