C 2002 - 2011 Nevi Prod 2002 srl . E-Mail: admin@neviprod.ro
Ce trebuie sa stii despre Proiectul Tehnic (PT)?
     Ridicarea oricărei constructii este permisă doar pe baza unei autorizatii de construire. Actul este emis de către autorităti, iar pentru eliberarea lui este nevoie de depunerea unei documentatii din care face parte si proiectul tehnic. Acesta din urmă reprezintă un punct de plecare obligatoriu în demersul de construire a casei.
     Ce înseamnă un PT? Proiectul Tehnic este piesa principală din dosarul depus de către proprietar, la primărie, pentru obtinerea Autorizatiei de Construire.
   Această documentatie este realizată de un proiectant autorizat (arhitect+inginer de rezistentă+inginer instalator) si stampilată de verificatori autorizati prin lege.

Ce contine un PT?
Proiectul tehnic al casei include:

Piese scrise
Date generale: amplasament, topografie, climă, geologie, seismicitate, trasarea lucrărilor, categoria de importantă a obiectivului
Descrierea lucrărilor de: arhitectură, structură, instalatii etc.
Date si indici: suprafete, numărul de niveluri, înăltimile casei, volumul constructiei, POT, CUT
Devizul general al lucrărilor
Anexe:
studiu geotehnic, referate de verificare a proiectului întocmite de verificatori atestati, fise tehnice necesare obtinerii avizelor, documentatii specifice necesare pentru obtinerea avizelor si acordurilor, avize specifice cerute prin Certificatul de urbanism, acordul vecinilor

Piese desenate
planuri generale: plan de încadrare în teritoriu, plan de situatie
planse de arhitectură
planse de structură:
planul fundatiilor, detalii de fundatii
planse de instalatii (sanitare, electrice, de încălzire, ventilatie etc).
         De asemenea, avizele de la institutiile de specialitate (Electrica, Apă-Canal, Mediu, Pompieri, Telefonie, Gaze etc), necesare si ele înaintea începerii constructiei, nu pot fi obtinute decât pe baza proiectului tehnic.
Sfatul specialistilor este să te adresezi unei firme de proiectare serioase si complexe, care îti poate oferi toate serviciile legate de constituirea documentatiilor, obtinerea avizelor si autorizatiilor. Chiar dacă te costă mai mult ai garantia unor lucrări de calitate si avantajul că nu pierzi timpul.
Sursa: Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de constructiiO viata mai buna
  prin amenajarea
    unui interior
Citeste mai mult
Citeste mai mult
Ce trebuie sa stii despre
Proiectul Tehnic (PT)?
Este mucegaiul o amenintare pentru casa ta ?
Citeste mai mult
Citeste si...