C 2002 - 2011 Nevi Prod 2002 srl . E-Mail: admin@neviprod.ro

Proiectare

PROIECTARE

Primul pas in realizarea unei case de lemn este ca in cazul oricarei constructii, realizarea proiectului.

            Proiectul este realizat in primul rand pentru obtinerea autorizatiei de constructie (PAC) si cuprinde :

- Elaborarea documentatiei destinate obtinerii certificatului de urbanism;      

- Elaborarea documentatiei destinate obtinerii autorizatiei de construire;      

- Proiect arhitectura           

- Proiect rezistenta             

- Proiect instalatii sanitare(pentru obtinere avize)          

- Proiect instalatii electrice((pentru obtinere avize)                    

- Referat Verificator           

- Inregistrare UAR   

            In paralele cu elaborarea proiectului  PAC serealizeaza proiectul DDE (detaliu de excutie pentru structura de lemn si rezistenta). Proiectul DDE  are o importanta majora in constructia casei di acesta rezultand cantitatile de material lemnos, sectiunile acestuia , sistemele de imbinare, dimensiunile interioare ale camerelor , prinderile in fundatie etc.

            Proiectul DDE este realizat de ingineri specializati in structuri de lemn cu software specializat.

Fundatie

FUNDATIE

           Dupa obtinerea autorizatiei de constructie se trece la realizarea fundatiei.
          Fundatia poate fi de diverse tipuri, impuse de studiul geotehnic si de natura solului cum ar fi:
-
case de dimensiuni reduse, fara subsol, structura de rezistenta din lemn se poate amplasa direct pe o platforma de beton armat (tip radier) grosimea 25-30 cm cu Bc 10 si plasa de armare cu f 6-10/100.
        Aceasta platforma se dispune pe un strat de pietris pentru ruperea capilaritatii apei prin ascensiune.
-
case cu unul sau doua niveluri se folosesc fundatiile continue asezate sub peretii portanti din lemn cu descarcare pe reazeme izolate(bloc de fundatie din beton simplu).

- case cu regim mai mare de inaltime asezate pe terenuri cu probleme(soluri loessoide, pamanturi sensibile la umezire) se folosesc fundatiile continue cu bloc si soclu din beton armat. Acestea vor patrunde min. 20 cm in pamantul bun de fundare si vor depasi adancimea de inghet cu 10-20 cm.
-
case cu subsol - peretii de subsol si planseul peste subsol se realizeaza din beton armat. Peretii exteriori vor fi izolati cu polistiren, caramida, carton asfaltat cu bitum(2-3 randuri).
-
case amplasate in zone montane - blocurile de fundare se pot realiza din zidarie de piatra sau beton ciclopian.

Structura

STRUCTURA

         Dupa intocmirea proiectului DDE se trece la realizarea structurii de rezistenta (KIT montaj la rosu). Primul pas este procesarea materialului lemnos conform specificatiilor din proiectul de rezistenta (DDE) Astfel uzual se folosesc sectiuni ale lemnului de 5cm x 15 cm pentru montantii ce alcatuiesc peretii portanti cu talpile inferioare si superioare, grinzi de planseu cu sectiuni de 7.5 cm x 22 cm, structura sarpantei de 5 cm x 15 cm sau 20 cm.
        Ulterior procesarii lemnului se trece la executia in fabrica a kit-ului de montaj.
Acesta cuprinde:
            - peretii portanti exteriori placati cu OSB 10 mm, pereti interiori , grinzile de planseu, OSB 22 mm pardoseala planseului , peretii portanti exteriori ai mansardei placati cu OSB 10 mm, elementele de sarpanta si OSB pentru sarpanta.

Durata de executie a unei case de circa 150 mp  este de 5-7 zile in fabrica.

Prinderea elementelor de lemn ce alcatuiesc peretii portanti se realizeaza cu cuie melcate  antivibrante prin bataie pneumatica. Dimensiunile cuielor variaza intre 13 si 16 cm.

Dupa realizarea in fabrica a kit-ului de montaj , acestea se incarca intr-un camion cu dimensiunile platformei de L= 13m x l = 2.5 m  x h= 2.7 m.

Kitul este transportat la locul montajului, descarcat si receptionat de catre beneficiar.

Demararea montajului incepe la 29 de zile de la data finalizarii fundatiei. Initial se aseaza pe fundatie carton bituminat pe conturul peretilor de parter. Rolul acestuia este de a proteja talpa inferioara a peretilor portanti de umiditate. Dupa asezarea cartonului bituminat se trece la montajul peretilor parter conform proiectului DDE. Prinderea peretilor se realizeaza in 3 puncte cu tije filetate M12 cu seibi si piulite.
                   Ulterior montajului peretilor parter se trece la realizarea planseului prin dispunerea grinzilor de planseu la dimensiunile di distantele interax impuse de proiectul de rezistenta.

Dupa montarea grinzilor planseu si a elementelor acestuia(distantieri, papuci de reazem) se realizeaza placarea cu OSB 22 mm a planseului. Prinderea OSB-ului pe grinzi se realizeaza cu un capsator pneumatic cu capse divergente de 7 cm in numar de 40-50 de capse/placa.

            Se trece apoi la montarea peretilor de masarda sau etaj. Ca si in cazul peretilor parter prinderea peretilor se realizeaza in 3 puncte cu tije filetate M12 cu seibi si piulite. Prinderea peretilor de mansarda de pereti parter se realizeaza tot prin tije filetate ce trec prin talpa inferioara a peretilor de mansarda, prin grinzile de planseu si prin talpa superioara a peretilor de parter.
    Elementele de sarpanta , cosoroabe, capriori, distantieri, clesti si astereala in cazul nostru OSB 10 mm, se dispun in sectiunile si la distantele stabilite de inginerul structurist in proiectul DDE.

            Dupa ce tot  kit-ul este asamblat se realizeaza prinderea acestuia de fundatie. Prinderea este asigurata cu ancora chimica si tije filetate M12 la distantele si in numarul impus de proiectul DDE. In paralele cu realizarea prinderilor se aplica si tratamentul insecto-fungicid si ignifugare.

Durata montajului este pentru o casa de circa 150 mp de circa 7-10 zile de la descarcarea kit-ului de montaj pe santier.


Acoperis

ACOPERIS

              In functie de cerintele beneficiarului se poate opta ca sistem de invelitoare pentru:

            - Tigla metalica

            - Tigla ceramica

            - Sindrila bituminoasa

            - Ondulina

            - Tabla cutata

Uzual, in majoritatea cazurilor am folosit ca invelitoare tigla metalica si sindrila bitumonoasa.

Montajul invelitorii este realizat de partenerii nostrii, societati comerciale cu experienta indelungata in realizarea sistemelor de acoperis. Sitemul de acoperis cuprinde pachetul complet : folie anticondens, sipca , tigla, dolii, coame, jgheaburi, burlane etc.

Montajul unui sistem de invelitoare de circa 100 mp dureaza aproximativ 3 zile cu sistem complet.

Garantia lucrarilor este oferita de producator care la receptia lucrarii emite un certificat de garantie precum si certificatele de calitate si conformitate pentru produs.

Partea vizibila de acoperis (pazie) se placheaza cu lambriu lemn care va fi vopsit in culorile alese de beneficiar ca si toate elementele de lemn vizibile.

Tamplarie

TAMPLARIE EXTERIOARA PVC SAU LEMN STRATIFICAT

             La fel ca in cazul sistemului de acoperis beneficiarul poate opta pentru diverse sisteme de tamplarie exterioara cum ar fi PVC, aluminiusau lemn stratificat.

Uzual lucram cu profil Trocal sau Gealan

CARACTERISTICI FERESTRE INNONOVA70 TROCAL

- 5 camere si o grosime de 70 mm;

- profile pvc clasa A (3mm grosime perete exterior);

- profilele pvc Trocal sunt complet ecologice (nu contin plumb);

Feroneria SIEGENIA - Germania, permite toate tipurile de deschideri: batant, oscilo-batant, glisant etc.;

- reglabila pe 3 directii si garantata pentru 15000 de cicluri inchis - deschis.

- confectionata dintrun aliaj de titan, oferindu-i o rezistenta mai mare;

- asigura un grad ridicat de securitate.;

Ferestrele Innonova 70 satisfac cele mai exigente cerinte de izolare termica

- coeficient de transfer termic: Uf (W/m2K)=1,1 *

- de asemenea, buna izolare termica se obtine si datorita faltului geamului care are adancimea de 20 mm. Sistemul multicameral si profilele auxiliare cu garnitura coextrudata garanteaza o etanseitate ridicata si o excelenta protectie la intemperiile din orice zona geografica.

- calitatea profilelor TROCAL INNONOVA 70, in ceea ce priveste izolarea termica se datoreaza si faptului ca armaturile sunt bine incastrate.

- printr-o dispunere speciala a peretilor interiori in aripa se obtine o rezistenta suplimentara la torsiune independenta de armatura existenta in profil .

- TROCAL INNONOVA 70 are un design atragator.

- garniturile de geam din exterior si din interior sunt la acelasi nivel. Aripa si tocul se imbina armonios una pe altul. Contururile exterioare sunt absolut aceleasi. Datorita formelor rotunjite, faltul tocului se poate curata usor.

*Uf reprezinta noul coeficient de transfer termic pentru profilele PVC calculat conform normativelor germane DIN EN ISO10077-1 / 2000.11.
         Garantia lucrarilor este oferita de producator care la receptia lucrarii emite un certificat de garantie precum si cedrtificatele de calitate si conformitate pentru produs.

Termosistem exterior

TERMOSISTEM EXTERIOR

             In prezent, problema cresterii consumului ridicat de energie a devenit din ce in ce mai acuta. Cheltuielile cu incalzirea in sezonul rece si cu mentinerea unei temperaturi acceptabile pe timpul verii pot creste, in conditiile in care cladirea nu a fost proiectata si executata conform unor calcule termotehnice adecvate. Potrivit unor studii efectuate de institute specializate, pierderile din volumul incalzit al unei locuinte sunt de aproximativ 70%.

Aceste pierderi sunt prin acoperis, pereti sau subsoluri neizolate.

             Cea mai eficienta solutie pentru reducerea costurilor si mentinerea unui grad de confort corespunzator este izolarea termica a cladirilor cu sistemul de termoizolare a fatadelor.
          Confortul termic depinde, intre altele, de diferenta de temperatura dintre aerul din incapere si

temperatura la suprafata peretelui.

               O izolatie termica efectuata corect la exterior impiedica formare condensului prin pozitionarea punctului de roua (0 o C) inafara peretelui. Sistemul de termoizolare a fatadelor tine temperaturile reci din exterior departe de  peretele interior si impiedica existenta unei diferente mari de temperatura intre perete  si aerul din incapere.

   Descriptiv termosistemul montat la exteriorul cladirii,  standard se compune din  EPS = Expanded PolyStyrene sau polistiren expandat. Materialul se obtine prin procesarea.polistirenului expandabil - un produs petrochimic, densitate 15 kg/mc, grosime 50 mm de panoul de OSB existent pe peretele portant, cu bride speciale pentru lemn. Urmatorul strat este reprezentat de plasa de armare fibra de sticla, stratul de adeziv , stratul de tencuiala fina, amorsa si varul lavabil de exterior. Optional se poate aplica tencuiala decorativa structurata sau lambriuri de lemn.

Conductivitatea termica  = 0,038 [W/(mk)]

Realizand  fundatie + kit montaj la rosu + invelitoare + tamplarie PVC+ termosistem exterior putem asigura conservarea constructiei pe o perioada indelungata.

Termosistem interior

       Produsele  sunt   disponibile sub  formă de saltele  rulate din vată minerală  cu grosimi variind între 10cm și 20 cm.  Datorită  conductivității  termice  ?  =  0,039  W/m*K, utilizarea produselor permite obținerea unei  izolații   termice  mai  bune  cu  12%  decât  în  cazul produselor  cu  o  conductivitate  termică  de  0,044 W/m*K .  O  altă  caracteristică  importantă  a  produselor  de izolare  este rezistivitatea  la trecerea aerului. În cazul de  față acesta este mai mare decât   valoarea  limită de 5kPa s/m2  asigurând   un raport optim de izolare în cazul structurilor   de tip masă-resort-masă. Combinarea  rezistivității  la  trecerea  aerului  cu  un  coefcient  de   elasticitate  dinamică  optim  generează  o  modifcare  a  frecvenței  de  rezonanță  a întregului sistem în sensul  diminuării acesteia și a scoaterii  în afara spectrului de audibilitate, rezultând o îmbunătățire suplimentară   a izolației fonice.
TERMOSISTEM  INTERIOR
         Dupa realizarea celor 5 etape se poate trece la realizarea lucrarilor de interior.
         Descriptiv termosistemul interior este realizat pe tip standard cu vata minerala de 10 cm asezata in casetele rezultate in interiorul peretilor portanti si prinsa in capse de structura de lemn.  Ulterior asezarii paturilor de vata minerala se trece la pozarea instalatiei electrice. Dupa aceasta etapa se imbraca toti peretii in folie bariera anti vapori.
AVANTAJE

. Izolație termică superioară

. Izolație fonică îmbunătățită

. Material incombustibil Euroclasa A1


         Bariera antivapori, componenta  de  bază  a  termosistemului interior  o membrană de  control  a  umidității,  fabricată  din  fbre  poliamidice.  Ea se instalează pe suprafața materialului  izolant orientată către interiorul încăperii.  Membranele  au  o   permeabilitate  variabilă  la  vapori,  fapt  ce  permite  un control excelent al umidității.  În  timpul  iernii,  membrana  este  etanșă  la  trecerea vaporilor de apă din încăperea încălzită către exterior, evitânduse astfel  fenomenul de  condens.  În  timpul  verii, membrana  are o permeabilitate  ridicată ce permite  trecerea vaporilor de apă  rezultați  din uscarea elementelor din lemn ale structurii către încăpere. Astfel, se  evită acumularea lor în materialul izolant, pe care l-ar putea degrada.

Instalatie electrica

INSTALATIE ELECTRICA

          Instalatia electrica este realizata conform cerintelor beneficiarilor. Important de retinut este faptul ca instalatia electrica trebuie corect dimensionata pe consumul estimativ al viitoarei locuinte. Asfel pentru o locuinta de circa 100 mp, trebuie prevazut un numar de circuite care sa asigure exploatarea fara probleme si in conditii de siguranta. In majoritatea incendiilor la constructiile pe structura de lemn principalul vinovat este  instalatia electrica.

           Uzual folosim conductor de cupru monofilar, dimensionat pe consumator, copex ignifug, sigurante deasemenea dimensionate pe consumator. Toate conexiunile din dozele de legatura sunt cositorite. Asiguram circuite separate pentru consumatori cum ar fi, boiler electric, masina de spalat si aer conditionat. In prima etapa a realizarii electrice se traseaza circuitele, si se monteaza dozele de aparat dupa placarea cu gips carton a peretilor. Montarea aparatelor (prize si intrerupatoare) se realizeaza dupa finisarea peretilor cu var lavabil. In pachetul standard se monteaza un numar de 2 prize + 1 loc lampa+ 1 intrerupator / camera. Optional se pot realiza suplimentari binentels cu costuri suplimentare. Instalatia electrica este predata gata de bransament la furnizorul de energie electrica. Caietul tehnic pentru bransament se realizeaza separat si implica costuri suplimentare detaliate in oferta de pret.

Instalatie sanitara

INSTALATIE SANITARA

Instalatia sanitara este realizata din teava PPR pentru apa rece si calda si teava gri ; PVC pentru scurgeri. In faza realizarii fundatiei se monteaza coloanele principale de apa si scurgeri.

            Ulterior turnarii sapelor de egalizare si premergator montarii placilor de gips carton se realizeaza montarea traseelor de AC si AR precum si pozitionarea obiectelor sanitare (lavoare, cabine de dus, scaune wc, bideuri, cazi, sifoane de pardoseala, robineti de serviciu, boiler electric, masina de spalat etc.). Pozitionarea obiectelor sanitare se realizeaza conform proiectului. Schimbarea pozitiei obiectelor sanitare conform dorintelor beneficiarului poate implica costuri suplimentare. Obiectele sanitare se achizitioneaza de beneficiar, in devizele generale pastrandu-se ca valoare doar manopera si consumabilele necesare montarii acestora.
Instalatia sanitara este astfel pregatita pentru bransarea locuintei la furnizorul deapa si la serviciul de canalizare. Lucrarile de bransare ca si in cazul energiei electrice cad in sarcina beneficiarului.

Sectiune

Garantii

GARANTII

Societatea nostra ofera o garantie de 10 ani pentru structura de rezistenta si 1 an pentru buna executie.

            Garantia de 10 ani este oferita pentru structura de rezistenta(kit montaj) in sensul  in care pot aparea deformari majore ale lemnului ce pot afecta finisajele interiaore si exterioare. In cazul in care apar deformari ale structurii se intervine asupra piesei din lemn deformate care se va inlocui, precum si elementele de finisaj afectate de aceasta.

            Garantia de buna executie de 1 an se aplica:

    Finisajelor  exterioare :

    * var lavabil exterior
    * tencuiala fina
    * adeziv
    * polistiren
    * plasa de armare

 
Finisaje Interioare :

    * gips carton
    * masa de spaclu
    * masa de finisaj
    * var lavabil interior
    * instalatie electrica (fara prize, intrerupatoare, sigurante automate)
    * coloane principale de apa rece si calda (fara robineti)
    * coloane de scurgere

 
Nu fac obiectul garantiei oferite:

    * prize si intrerupatoare
    * baterii si accesorii ale acestora(robineti, sifoane, racorduri flexibile)
    * obiecte sanitare si accesorii ale acestora
    * parchet gresie si faianta
    * usi de interior + yale
    * usa metalica acces exterior
    * usa garaj

Garantia acestora este oferita de furnizori

Garantia pentru invelitoare acoperis si tamplaria PVC este oferita de furnizorii acestora.

Performante

PERFORMANTE

      Se  asigura  respectarea  exigentelor  de  calitate impuse de Uniunea Europeana la :

- siguranta la seism (rezistenta statica si stabilitatea dinamica).

- siguranta la foc (minim F30 dar se ajunge si  la F90).

- ambientul ecologic  de viata.

- rezistenta termica si implicit emanatii reduse de CO2.

Prin realizarea unei deosebite rezistente  termice la peretii exteriori se obtine un consum mic de combustibil. În conformitate cu normele europene, consumul maxim anual admis pe considerente ecologice la casele noi este 86 Kw pe fiecare metru patrat de suprafata utila.

Solutia propusa de noi duce la un consum mediu  statistic de 54 Kw/mp/an. Pentru comparatie, consumul mediu preconizat la o casa din caramida, cu pereti de 115 cm grosime si strat  suplimentar de vata minerala, nu coboara sub  70 Kw/mp/an.

Protectia fonica a cladirilor de locuit este  directionata spre atenuarea sunetelor cu  frecvente între 100 si 3150 Hz iar standardele   cele mai exigente prevad o izolare de minimum  35 dB. Spre deosebire de casele cu pereti masivi  din lemn unde protectia fonica practic nu se  poate obtine, peretii pe care îi propunem  realizeaza 44 dB si sunt variante de a ajunge la  59 dB.

Spatiul util creste cu 15%, peretii având o  grosime de doua ori mai mica decât la casele în  solutii traditionale. Se  realizeaza  un  raport  optim  între  suprafata si volumul cladirii, cu efecte pozitive  atât din punct de vedere estetic dar si ca efort  financiar.
Poate prelua umiditatea  în exces  ca  sa o  redea ulterior  încaperii.  Fiind un material total natural are o actiune fiziologica pozitiva  asupra oamenilor.

Directivele Produselor de Constructii (89/106/EEC) tintesc sa stabileasca o piata europeana armonizata pentru produse de constructii prin eliminarea tuturor barierelor de comercializare. Produsele si lucrarile de constructii trebuie sa implineasca sase cerinte esentiale:1. Forta si stabilitate mecanica

2. Siguranta in cazul unui incendiu

3. De igiena, sanatate si protectie a mediului

4. Siguranta in utilizare

5. Protectie impotriva zgomotului

6. Economie de energie si absorbtia caldurii
Case din lemn
0766 / 895.518
0732 / 594.769